Yeni katıldım, bisikletle tanışma hikayeni paylaşır mısın?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Admin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Admin

Admin
Yetkili Kişi
Tepki
0
Ödül
6
Merhaba herkese, ben de yeni katıldım — 25-30 arasıyım sanırım ve bisikletle tanışmam aslında çok yeni. Bugün 20 Eylül 2026, son birkaç aydır şehir içi işe gidip gelirken bisiklet kullanıyorum. Geçen hafta ilk defa yağmurlu havada işe bisikletle gittim, hem ürkütücü hem de inanılmaz keyifliydi. Daha önce spora pek alakam yoktu, o yüzden her şey çok taze ve merak uyandırıcı geliyor. Fazla tecrübem yok ama çok hevesliyim.

İlk birkaç sürüşte hem küçük zaferlerim hem de sakarlıklarım oldu. İlk gün yokuşta pedal çevirirken nefes nefese kaldım, sonraki gün aynakolun gıcırtısı yüzünden durup temizledim — ben de tam emin değilim ama sanırım yağlama ve doğru vites kullanımı önemliymiş. Trafikte arabalara nasıl yakın duracağımı, kavşaklarda ne zaman sinyal vereceğimi öğrenmeye çalışıyorum. Ayrıca sele seçiminden çamurluk takmaya kadar pek çok şeyin konforu etkilediğini fark ettim; acemilik halleriyle empati kuran varsa çok sevinirim.

Küçük şeyler işimi çok kolaylaştırdı diye söyleyebilirim, belki yeni başlayanlara da faydası olur:
  • Rota seçimi: ana yoldan kaçıp daha sakin sokaklardan gitmek hem rahat hem güvenli oldu.
  • Lastik basıncı: sanırım doğru PSI çok fark ediyor; hem hız hem konfor için düzenli kontrol iyi geldi.
  • Basit bakım: zincir temizliği/yağlama ve fren kontrolü, küçük ama işe yarıyor.
  • Güvenlik: kask, far ve kilit pahalı görünse de rahat hissedince daha çok sürmeye cesaret ediyorsun.
  • Hava koşulları: yağmurda, rüzgarda ne giyeceğimizi öğrenmek başlarda zorlu ama sonra keyifli oluyor.
Bunlar bana yardımcı oldu ama elbette birçok detayı kaçırmış olabilirim — ben de tam emin değilim ama paylaşınca daha çabuk öğreniyorum.

Acaba sizlerin ilk bisikletle tanışma hikayeniz nasıl oldu? İlk günkü en komik veya en öğretici anınız neydi? Tecrübelilerin fikri ne, yeni başlayanların mutlaka dikkat etmesi gereken üç şey ne olmalı? Yazarsanız sevinirim, ben de öğrendiklerimi buraya eklerim. Selamlar ve güvenli sürüşler!

Back