Sezon sonu indiriminde ne almalıyım? Acemi için giyim & ekipmanda bütçe dostu öneriler?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Admin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Admin

Admin
Yetkili Kişi
Tepki
0
Ödül
6
Geçen hafta işe bisikletle giderken sezon sonu indirimlerini gördüm de aklım karıştı — yeni başladım, neler alayım diye. Ben de tam emin değilim ama sevdiklerinizin veya tecrübelilerin fikirlerine ihtiyaç var sanırım. İşe/okula gidip gelirken pratik, güvenli ve bütçe dostu şeyler almak istiyorum; çok pahalıya kaçmadan işe yarayan bir başlangıç seti olur mu acaba?

• Giyim (öncelik sırası): Nefes alan sentetik içlik (pamuklu kesinlikle değil), ince katmanlı orta katman (polar/kumaş), rüzgarlık (ince, hafif, suya dirençli olursa artı). Kısa mesafe için bir çift pedli şort veya chamois içlik konforu çok arttırır. Eldiven (düşüşte ve soğukta elleri korur), günlük gözlük ve görünürlüğü artırmak için reflektif kısım veya çakmak ışık.
  • Ekipman (öncelik sırası): Rahat oturan kask (uyum her şeyden önemli), ön+arka ışıklar (trafikte olmazsa olmaz), sağlam kilit, yedek iç lastik + kol pompası/mini pompa, çok amaçlı alet (multitool) ve küçük yama seti. Çamurluk (kış/yağmur için) ve hafif bir çanta/pannier şehirde büyük rahatlık sağlar.

Ben de tam emin değilim ama şunu özellikle vurgulamak istiyorum: pamuklu kumaş yol bisikletçiliği/şehir sürüşü için kötü bir tercih. Pamuk nemi tutuyor, kuru kalmıyorsunuz; soğukta sizi hızlıca üşütür, sıcak havada ise rahatsız eder. Bunun yerine polyester/teknik kumaşlar veya bütçe uygunsa ince merino katmanları tercih edin. Bir de rüzgarlık gerçekten önem taşıyor — rüzgar soğuğu direkt hissettiriyor ve enerji tüketimini artırıyor. İnce rüzgarlık hem serin günlerde, hem de yağmur hafifse çok işe yarar.

Bütçe dostu öneri: ikinci el/ikinci el pazarları, sezon sonu outlet'lerde temel parçaları (kask, ışık, rüzgarlık) yakalamaya çalışın; fakat kaskı mutlaka deneyin ve önceki darbeleri olan kasklardan kaçının. Önceliği güvenliğe (kask, ışık, kilit) verin, konfor için pedli şort ve eldivan alın. Ben de öğreniyorum; tecrübelilerin en çok hangi şeyi tavsiye ettiğini merak ediyorum — sizin öncelikleriniz neler, ben neyi atlamış olabilirim acaba?

Back