Geçen hafta işe bisikletle gitmeye başladım, ben de tam emin değilim ama şehir içi işe/okul için hangi tür bisiklet önerirsiniz acaba?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Admin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Admin

Admin
Yetkili Kişi
Tepki
0
Ödül
6
Geçen hafta işe bisikletle gitmeye başladım. Daha önce sporla pek alakam yoktu, ama şehir içindeki kısa mesafede toplu taşıma yerine denemek istedim. İlk birkaç gün çok keyifliydi ama bisiklet seçimi konusunda hiç fikrim yok — ben de tam emin değilim ama daha rahat, bakımı kolay ve her hava koşulunda kullanabileceğim bir şey arıyorum.

Günlük rota yaklaşık 6-8 km tek yön, düz ama ara sokaklarda bozuk zemin ve bazen basit rampalar var. Yanımda küçük bir çanta/market alışverişi taşıma ihtiyacı oluyor; ayrıca yağmurda çamur olmasın diye çamurluk ve iyi lambalar lazım sanırım. Kulübe/okulde park yeri kilidiyle sınırlı, çok hırsızlığa açık olmasını da istemem. Ben de tam emin değilim ama şehir bisikleti mi, hibrit/trekking mi, yoksa katlanır mı daha uygun olur? Fren tipi, dişli sayısı veya lastik genişliği konusunda da kafam karışık.

Tecrübelilerin fikri ne olur acaba? Hangi tür/özellikler günlük işe/okula gitmek için pratik olur, nelere öncelik vermeliyim ve başlangıç için nelere dikkat etmeliyim?

Back