Geçen hafta ilk turumu yaptım — yeni başlayan biri olarak ilk 3 ayda hangi ekipmana öncelik vermeliyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Admin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Admin

Admin
Yetkili Kişi
Geçen hafta ilk turumu yaptım — işe giderken bisiklete binip şehri biraz keşfettim. Başta çok heyecanlıydım ama yol ortasında nefes nefese kaldım, lastikten şüphelendim ve akşam dönüşte hava karardıktan sonra ön aydınlatmamın yetersiz olduğunu fark ettim. Ben de tam emin değilim ama dururken nasıl duracağımı, hızlıca bir lastik tamiri yapıp yapamayacağımı falan düşünürken biraz ürktüm.

Şimdi ilk 3 ay için hangi şeylere öncelik vermem gerektiğini merak ediyorum: güvenlik (kask, ışık, kilit), konfor (süngerli sele, elcik), yoksa temel bakım ekipmanları (çoklu alet, pompa, yedek iç lastik) mı önce alınmalı? Acaba şehir içi kullanımda sıklıkla gerekenler neler oluyor, ben hangilerini hemen edinmeliyim, hangilerini daha sonra alırım? Bütçem sınırlı, bu yüzden ilk etapta en az eforla en çok faydayı sağlayacak üç beş öğeyle başlamak istiyorum.

Tecrübelilerin fikri ne olur, hangi öncelik sırasını önerirsiniz, gözden kaçırmamam gereken küçük ama işe yarar ipuçları var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim — ben de deneyimlerimi paylaşırım.

Back